Intellibox van Uhlenbrock:

Digitaalsysteem van:
 

Een veelzijdige Intellibox in plaats van meerdere apparaten:

De Intellibox kan modelspoorbanen digitaal in Motorola- en NMRA-formaat besturen. Deze uiterst veelzijdige en compacte centrale die dankzij de vijf geïntegreerde microprocessoren vele verschillende functies in één enkel apparaat verenigt.

Snelheidsregelaar:
Via twee grote draaiknoppen kunnen twee 2 locomotieven onafhankelijk van elkaar bestuurd worden.

Toetsenbord:
In groepen van acht kunnen 320 (Märklin) of 2048 (NMRA) magneetartikelen worden geschakeld. De stand hiervan wordt op het display weergegeven.

Booster:
Een sterke en tegen kortsluiting beveiligde trafo met een uitgangsstroom van 3A. De spanning is instelbaar voor H0 en N.

Interface:
Geïntegreerde verbinding met uw computer. Om de modelbaan te bedienen en voor het updaten van de systeemsoftware.

Programmer:
Het programmeren van Uhlenbrock- en NMRA-compatibele decoders is eenvoudig door de menugestuurde begeleiding.

Allerlei aansluitingen:

De Intellibox heeft vele aansluitmogelijkheden voor andere apparatuur. Aan de achterkant bevinden zich de contactbussen voor transformator, S88 terugmeldmodule, seriële poort, Digitrax LocoNet, Roco en LGB loc-muis, Lenz booster, rail en programmeerrail. De Intellibox ondersteunt alle adressen van de verschillende fabrikanten van decoders. Van het fabrikaat is het aantal locadressen afhankelijk, t.w. met:

Märklin 80 Adressen
Uhlenbrock 255 Adressen
NMRA (afhankelijk van het type) 99-9999 Adressen
Trix 119 Adressen
Virtuele locadressen

Tot nu konden decoders alleen via een van tevoren ingesteld locadres bestuurd worden. Nu kan elke decoder een willekeurig en zelf te bepalen virtueel adres van maximaal vier posities worden toegekend, zoals bedrijfs- of rijnummer.

Een overzichtelijk display:

Het groote LCD-display, is in drieën ingedeeld en toont in één oogopslag alle informatie.

Per 31/01/2009 ben ik gestopt met de Intellibox, deze is vervangen door de Ecos Command Center in combinatie met Koploper, de informatie omtrent dit apparaat blijft wel op mijn website staan omdat er veel modelspoorliefhebbers mee werken.

De Intellibox staat zo'n beetje aan het einde van zijn 'product lifecycle'. Er is een hele nieuwe generatie centrales met grote beeldschermen (soms in kleur) en meer mogelijkheden. Ook de bediening is een stuk eenvoudiger en intuïtiever geworden. Voorbeelden hiervan zijn de ECoS van ESU, de Viessmann Commander en het Märklin Central Station.


Zijkanten:
Afbeelding van het adressen, snelheden en rijrichting van 2 locomotieven. Aan de zijkanten kunnen Control 80, Control 80f en Control IR, Keyboard en Memory van Märklin en Arnold worden aangesloten.

In het midden:
Informatie over het zojuist gekozen apparaat. Bijv. bij het menu ‘toetsenbord’ de weergave van de stand van wissels of seinen.