Koploper van Paul Haagsma:

Koploper is het programma om een digitale treinbaan mee aan te sturen. Koploper ondersteunt de meest gangbare digitale systemen: Selectrix, Märklin, Märklin Central Station, Ecos, Intellibox., Twin-Center, Lenz (versie 2 en 3), EDiTS, EDiTS-Pro, HCCM, DINAMO, DDW en Loconet. Ook is het programma geheel in het Nederlands geschreven en wordt geleverd met een helpfile. De helpfile is zowel online te raadplegen als uit te printen.
Ook kan Koploper met de EasyControl van Tams overweg. Deze centrale kan met het Märklin- of Intelliboxprotocol worden aangestuurd.
Als extra mogelijkheid om S88 (bezetmelders) in te lezen ondersteunt Koploper natuurlijk ook de HSI-88 van Littfinski. Voor alle duidelijkheid: de HSI-88-USB wordt niet ondersteund.
Koploper kan een geheel geautomatiseerd treinenloop voor zijn rekening nemen. Ook kunnen delen van de baan of een specifieke trein handmatig worden bediend. Nergens hoeft onhandige of onbegrijpelijke codes vastgelegd te worden. Alle ingaven worden grafisch gedaan, waardoor de kans op een foutieve invoer zeer klein is.

De ondersteuning van de software gaat via email. In een normale periode is er binnen 24 uur antwoord. We gaan er van uit dat mensen met problemen graag snel verder willen. De support is dus goed geregeld.

Ondersteuning van het autosysteem MCC!

Sinds versie 6.5 met buildnummer 515 kan Koploper ook worden gebruikt voor het carsysteem van Leon van Perlo. De ondersteuning geschiedt op dezelfde manier als Dinamo en is in handen van Leon zelf. Voor meer informatie zie de website van Leon: Dinamo.

Belangrijke mededeling:

De interface van Roco (Rocomotion) wordt door Koploper niet ondersteund. De leverancier geeft het protocol tussen hun centrale eenheid en de Pc niet vrij. Spijtig, maar daar wij kunnen niets aan veranderen. We kunnen alleen maar hopen dat in de toekomst toch het protocol wordt vrijgegeven en tot die tijd geldt: wil je met Koploper gaan rijden dan moet je dit systeem dus NIET AANSCHAFFEN!
Tevens werkt Koploper niet met het DiCoStation. Wanneer je Koploper wilt gebruikt geldt ook hier: NIET AANSCHAFFEN! Volgens de beschrijving zou het wel gewoon moeten werken, echter van gebruikers van dit systeem wordt vernomen dat het niet werkt in combinatie met Koploper.

Systeemeisen:

·

Koploper moet minimaal draaien op Windows 98. (Windows 95 zou moeten werken maar wordt niet meer getest door het ontwikkelteam).

·

De eisen voor de PC zijn een Pentium 133 Mhz met 16 Mb intern geheugen.

·
 
Grafische kaart die meer dan 256 kleuren ondersteunt en een minimale schermresolutie van 800x600.
·
 
Minimaal één vrije commpoort om deze aan te kunnen sluiten op de interface van
het digitale treinsysteem. Bij het gebruik van de High Speed Interface (HSI-88) van Littfinski of de OM32 van Leon van Perlo moeten extra commpoorten beschikbaar zijn.

Freeware:

Koploper wordt door PaHaSOFT als freeware ter beschikking gesteld. Het programma is gemaakt door een hobbyist en gemaakt voor de hobbyist. 
Ook is iedere vorm van commerciële activiteit waarin Koploper wordt betrokken niet toegestaan. Koploper mag dus zonder toestemming alleen worden gebruikt voor privé doeleinden.

Bron van deze pagina is van Paul Haagsma,

>> PaHaSOFT <<

De specialist in software voor de gedigitaliseerde treinbaan. Software draait onder Windows 95/98/Me/XP, Windows NT en 2000.

Met een geringe kennis van Windows is de software makkelijk in het gebruik. De software is ondanks de grote professionaliteit als freeware beschikbaar. Nieuwe versie 7.1 is nu beschikbaar.

 

Kijk op download pagina !
© PaHaSOFT