Railbeddingen - spoorstaven:

De C-rails is met zijn railbedding toch vrij hoog, ik vind dit minder realistisch en heb dan ook tussen de rails en aan de zijkanten een verhoging aangebracht. Dit is hetzelfde materiaal als onder de rails ligt. Dat alles is blauw van kleur en 3 mm dik, daarna gaat er een laagje gips overheen en in de juiste vorm gebracht, na een nachtje drogen wordt het bruin geverfd en als laatste witte houtlijm er op en bestrooid met grind van Busch, natuurlijk ook wat gras her en der.

De spoorstaven zijn geverfd met Revell roestkleur, en in een later stadium zal ik nog aan de gang gaan met de airbrusch, in het echt is ook niet alles schoon.

Dit moet gedaan worden voordat ik de bovenleidingen plaats.

Stukje getest, zonder airbrusch nog.

Ik verhoog de railbedding tussen de sporen met gips, aangezien dit spier wit is moet je dit verven met een donkere kleur, dit voorkomt het doorschijnen van het wit na het verlijmen van het grind. Ik gebruik 3 kleuren en meng dit met gewone latex. 

Deze 3 kleuren meng ik met witte latex (Karwei bouwmarkt).                              En zo ziet het er dan uit na het verven.......

 

Het resultaat mag er wezen vind ik, en dat voor de C-rails. 


Bouwtips:                                         Heb je nog leuke tips?  Je kunt ze me altijd mailen.