Stoepjes maken van DAS klei.

Van alle huizen die ik heb haal ik de standaard trotoirs af, soms met geweld zelfs maar wel zo dat ik de boel niet beschadig. Ik ga weer terug naar mijn kinderjaren en lekker knutselen met Das klei, waarom Das klei? Reden is dat het makkelijk te verwerken is, zijn uiteindelijke vorm behoudt en toch snel droogd, let wel goed op dat je na gebruik de verpakking goed sluit. Ik gebruik de Das klei om se stoepjes te maken met stoepranden en putten. Hieronder uitgelegd hoe ik het in principe heb gemaakt.

 

 

 
 

Das klei, behangersmes en een harde rol, deze rol is te koop bij de bouwmarkt bij de afdeling behang om naden glad te strijken.

Stukje klei eerst uitrollen met je handpalm, daarna met de rol in de gewenste dikte rollen, heen en weer bewegen, dan afsnijden.

 
   
  Met het behangersmes maak ik de voegen van de stoepranden en stoeptegels, gaat nooit even mooi recht, dus opnieuw rollen en nog een keer het mes er voorzichtig in zetten. Bij deze huisjes heb ik het nu grof klaar, de kleine naadjes werk ik later weg als de klei op zijn plaats ligt en is uitgehard. Vergeet niet wat witte houtlijm op de klei te plakken, anders laat het los.  
   
  Dit stukje van de modelbaan wordt nu voorzien van verlichting in  de huizen en een stoep, had alles al afgetekent van tevoren. Huisjes geplaatst, stoep met witte houtlijm verlijmd, als alles droog  is ga ik de stoep verven en de naadjes wegwerken met gips.  

Bouwtips:                                         Heb je nog leuke tips?  Je kunt ze me altijd mailen.