Wissels:

Tijdens de bouw van de baan sta je niet altijd overal bij stil, althans dat is mijn beleving, je maakt altijd wat slordige foutjes, sommige kun je eenvoudig herstellen en sommige kun je nooit meer bij omdat er diverse niveau`s e.d. boven zitten. Mijn fout bij mijn vorige baan was dat ik tijdens een wisselstoring niet meer bij het motortje kon komen, of ik moest een gedeelte van de baan slopen om de wissel eruit te halen, beetje jammer, dit had voorkomen kunnen worden, vandaar deze tip. 

 

Ik heb tijdens de opbouw van mijn nieuwe baan van tevoren een mal gemaakt van papier van een wissel, gewoon omtrekken op wit papier en uitknippen. Daarna de wissel- aandrijving afgetekend in diezelfde papieren mal en dat ook uitgeknipt. Daarna toen de rails gelegd was de wissels met een stift omtrokken zodat ik precies zag waar de wissel komt, zie foto links, het kruis is het gedeelte wat moet worden verwijderd om erbij te kunnen uiteindelijk.

De wissel weg gehaald en het malletje van papier erop gelegd, zo kon ik precies zien waar de wisselaandrijving zit, dit afgetekend en in de 4 hoeken een gaatje geboord zodat ik er met de decoupeerzaag makkelijk bij kan om het stukje eruit te zagen, zie foto rechts.   

Zodra dat gebeurt is en je plaatst de wissel op zijn plek kun je onder de baan makkelijk een wisselaandrijving vervangen indien er iets kapot gaat, dit kan altijd gebeuren, je werkt tenslotte met elektronica, zie foto links.

Close up van de uitgezaagde ruimte om bij de wisselaandrijving to kunnen indien nodig als hij kapot gaat, foto rechts.


Bouwtips:                                         Heb je nog leuke tips?  Je kunt ze me altijd mailen.